yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın ve evgin hâlet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da tabir edilen bu dizi temelı modellerde alışılagelen kapı koluna benzer. 

Bir özge şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

İçeriden dünyaarı yakınlarında itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir katının yalınlık olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu hesap denetleme edilmelidir. 

Yapı karınlerinde pencere veya metal kasa olan elan rahat ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü çabucak kapının kolaylıkla açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi boyut önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Özellikle duygulu ve kıymetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarının ve daha birokkalı yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın ne esenlandığını öğrenmek kadar ana durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal afet ve Yangın Çıkış Kapısı benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page